Overleg over zorg- en contactregeling kinderen? Bel direct 070-221-05-14

Omgangsregeling Kinderen

In de meeste gevallen lukt het de ouders om de na de scheiding of de verbreking van de samenleving de gemaakte afspraken over de kinderen goed uit te voeren. Het is belangrijk voor een kind dat het een band opbouwt met beide ouders en dat het kind beide ouders regelmatig ziet. Ouders met gezag zijn ook verplicht het contact met het kind en de andere ouder te bevorderen.

Helaas komt het ook voor dat het ouders niet lukt de gemaakte afspraken na te komen. Regelmatig gebeurt het dat een van de ouders de regeling niet nakomt waardoor de andere minder omgang heeft met zijn of haar kind(eren). Of erger nog; er is helemaal geen contact meer tussen een van de ouders en het kind/de kinderen. Dit zorgt voor veel verdriet, onbegrip en machteloosheid bij de ouder die zijn of haar kind niet mag zien en natuurlijk ook voor veel verdriet bij het kind zelf.

VIER advocaten beschikt over deskundige advocaten die u helpen het contact met uw kind(eren) te herstellen. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak.
Het kan ook zijn dat u zich zorgen maakt over de wijze waarop het contact tussen uw kind en uw ex-partner verloopt. In sommige gevallen is er sprake van zogenaamde ‘contra-indicaties’ waar het gaat om de omgang met uw kind. De omgang kan dan tijdelijk worden stopgezet. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met VIER advocaten.

Meer informatie over ouderschapsplannen en afspraken omtrent kinderen bij het beëindigen van relaties, vindt u hier:

Kinderen en ouderschapsplan bij echtscheiding

Kinderen en ouderschapsplan bij ontbinding geregistreerd partnerschap

Kinderen en ouderschapsplan bij beëindiging van relatie.

Indien u een zaak of vraag heeft, neem contact met ons op via telefoonnummer: 070-221-05-14