Voor spoedzaken bel direct 070 221 0514

“Iedereen heeft met huurrecht te maken.”

Huurrecht is breder dan alleen huur en verhuur van vastgoed

Bij huurrecht denkt u misschien in eerste instantie aan ingewikkelde vraagstukken over huurprijsverhoging van bedrijfspanden, of wie verantwoordelijk is voor achterstallig onderhoud aan woningen. Maar het huurrecht is veel breder. Wij durven de stelling aan dat iedereen wel eens met huurrecht te maken krijgt. Denk eens aan het huren van een fiets, een vakantiewoning of een parkeerplaats. Over het algemeen ontstaan er gelukkig geen problemen bij dergelijke huurovereenkomsten. Maar als het fout gaat, is het verstandig om een specialist in te schakelen.

VIER Advocaten staat klaar voor huurders en verhuurders

Naast deze meer exotische vormen van huur, staan wij onze cliënten natuurlijk ook bij in de meer traditionele huurrechtelijke geschillen. Een verhuurder wil van zijn slecht betalende huurder af, een huurder wil tijdelijk naar het buitenland en wil zijn woning onderverhuren, een verhuurder die weigert bepaalde gebreken te herstellen of een overlast veroorzakende bovenbuurman.

Ontwikkelingen huurrecht en gevolgen voor u

Verder is het huurrecht volop in beweging. Een mooi voorbeeld daarvan is de invoering van de Wet Doorstroming Huurmarkt per 1 juli 2016. Waar het vroeger voor een verhuurder bijzonder moeilijk was om woonruimte tijdelijk te verhuren, geeft deze nieuwe wet de verhuurder daarvoor nieuwe mogelijkheden. Afhankelijk van het soort woonruimte is het nu mogelijk om voor een periode van 2 of zelfs 5 jaar te verhuren, zonder dat de huurder na afloop aanspraak kan maken op huurbescherming.

Wij kunnen u helpen met uiteenlopende huurkwesties

VIER advocaten heeft de expertise in huis om zowel verhuurders als huurders te adviseren en bij te staan in uiteenlopende huurkwesties. Wij denken dat veel problemen voorkomen kunnen worden door de afspraken tussen partijen op voorhand duidelijk vast te leggen. Maar al te vaak zien wij in onze praktijk nog verhuurders en huurders die geen, of onduidelijke overeenkomsten hebben: dat is haast een garantie voor problemen. Investeer daarom juist in goede huurovereenkomsten. Dat bespaart doorgaans veel discussies en dus ook geld.

Indien U uw zaak met ons wil bespreken, bel direct 070 221 0514.