U bent hier 9 Rechtsgebieden 9 Huurrecht 9 Kort geding over gebreken

Uw partner in huurrecht

Juridische hulp van gespecialiseerde huurrechtadvocaten. Uw belang en uw resultaat staat centraal.

Bel vandaag 070 221 0514 voor deskundig advies in uw zaak.

SPECIALIST IN HUURRECHT NODIG?

U bent aan het juiste adres. Wij helpen u op weg met advies op maat.

Overleg over een huurzaak? Bel vandaag nog met 070 221 0514

Kort geding over gebreken

Een kort geding procedure is over het algemeen gesproken niet de meest voor de hand liggende procedure om herstel van gebreken (eventueel met een voorschot op huurvermindering) te vorderen. In kort geding procedures geldt namelijk dat het bewijs vrij duidelijk moet zijn, terwijl het bewijs in procedures over gebreken niet zelden aangetoond moet worden doordat bijvoorbeeld een deskundigen moet worden benoemd in een procedure.

Voor dergelijk bewijs is in een kort geding rechter geen plaats; in een kort geding moet het bewijs dusdanig duidelijk zijn, dat het voor de kort geding rechter klip en klaar is dat sprake is van ernstige gebreken die onmiddellijk herstel behoeven.

Een verhuurder doet er in dergelijke procedures verstandig aan duidelijk te maken dat de gebreken ofwel inmiddels voldoende zijn verholpen, ofwel dat de gebreken niet dusdanig ernstig en spoedeisend zijn dat daarover in een kort geding beslist moet worden.

Een huurder zal dus overtuigend bewijs moeten hebben van de gebreken én, niet onbelagrijk, van het bewijs daar hierover (in ieder geval eenmaal) is geklaagd bij de verhuurder en dat er maar geen actie (of onvoldoende actie) wordt ondernomen door de verhuurder. Vaak zijn foto’s van gebreken niet voldoende in een kort geding, maar zullen deskundigenrapporten of getuigenverklaringen de vorderingen tot herstel nader moeten onderbouwen. Ook een rapport van de Huurcommissie kan een belangrijk bewijsmiddel vormen in een kort geding.

ONTMOET ONZE SPECIALISTEN IN VERBORGEN GEBREKEN

Jean-François is al jarenlang werkzaam als advocaat, heeft een internationale achtergrond en is meertalig. Hij is sociaal bewogen en heeft zich toegelegd op meerdere rechtsgebieden waardoor hij in staat is cliënten bij te staan in meervoudige juridische problematiek.

Jean-François Grégoire

Klaas is afgestudeerd in het strafrecht, maar is net zo goed thuis in het verbintenissenrecht en huurrecht. Hij is snel, direct en eerlijk en gebruikt zijn creativiteit, in combinatie met zijn overtuigingskracht en vasthoudendheid om het beste resultaat te behalen.

Klaas Renssen

Geselecteerde referenties

Hieronder een selectie van referenties van onze klanten. Voor meer informatie en referenties kunt u contact opnemen.

Mien Vitamien
Mien Vitamien
2022-04-07
Bijgestaan door dhr. Grégoire. Absoluut tevreden over zijn expertise en professionaliteit. Na een lekkage hebben we te maken gehad met een wooncorporatie die niet mee wilde werken en niks wilde vergoeden. Uiteindelijk na een lange strijd alles vergoed gekregen en huurcompensatie via de huurcommissie geregeld. Heb je problemen met je wooncorporatie? Zoek dan niet verder!
Maarten Fonville
Maarten Fonville
2022-03-30
Prima geholpen
Klaidas Krasauskas
Klaidas Krasauskas
2022-03-09
Incredibly helpful and easy to talk to lawyers. Mr. Gregoire was a huge help in getting our deposit back from our evil landlord! Thank you.
Ben
Ben
2022-02-22
alles word tot in de puntjes geregeld ben meerdere malen Door klaas geholpen en alles met succes afgerond professioneel en duidelijk en gewoon kennis van zaken Dik Tevreden
Ravenheer
Ravenheer
2022-01-25
Mr Gregoire heeft mij bijgestaan toen ik 8 maanden huurachterstand had, en hij heeft de zaak nog gewonnen ook. Samen met Umit Arslan is Meneer Gregoire één van de beste advocaten ooit in Nederland.
enzmyr editen
enzmyr editen
2021-01-29
Het een goed gesprek en eerlijk ok
Vier Advocaten

Vertel ons jouw verhaal. Wij kunnen je helpen.

Vanzelfsprekend behandelen we alle aan ons verstrekte gegevens en informatie strikt vertrouwelijk. Bellen kan ook op 070 221 0514.

VIER ADVOCATEN

Advocaten familierecht, strafrecht en huurrecht

Koninginnegracht 53
2514 AE Den Haag

Route