U bent hier 9 Rechtsgebieden 9 Strafrecht 9 Aanhouding en voorlopige hechtenis

Direct bijstand nodig van een ervaren en deskundig strafrechtadvocaat?

Bel 070 221 0514 om uw zaak te bespreken.

Ook pro deo.

Niemand komt graag in aanraking met het strafrecht en zeker niet als verdachte. Maar soms krijgt u daar toch mee te maken. Het is dan belangrijk dat u vanaf het begin wordt bijgestaan door een deskundige strafrechtadvocaat van VIER advocaten.

De volgende advocaten zijn gespecialiseerd in het strafrecht:

Deze advocaten kunnen u advies geven over het verhoor bij de politie en u ook bijstaan tijdens dit verhoor. De advocaat kan het strafdossier opvragen en u adviseren over hoe sterk het bewijs is en over een eventueel op te leggen straf. Verder kan de advocaat u bijstaan op de zitting bij de rechter. Lees meer hieronder.

Aanhouding en voorlopige hechtenis

De politie kan ook besluiten om u niet uit te nodigen voor verhoor, maar om u aan te houden en mee te nemen voor verhoor. Op dat moment wordt u naar het politiebureau vervoerd en vraagt de politie aan u of u een advocaat wenst te spreken voor uw verhoor door de politie. Het is belangrijk dat u aangeeft dat u dit wilt en dat u één van de advocaten van VIER advocaten wenst te spreken. Het is ook mogelijk dat u wordt uitgenodigd voor een verhoor en dat u alsnog wordt aangehouden. Dat lijkt ernstig, maar heeft voor u ook belangrijke (juridische) voordelen. U heeft in dat geval recht op door de overheid betaalde rechtsbijstand (consultatiebijstand vooraf en verhoorbijstand tijdens uw verhoor). In het geval van een aanhouding mag de politie u maximaal negen uur op het bureau vasthouden, waarbij de uren tussen middernacht en negen uur ’s ochtends niet worden meegerekend.

De advocaat komt dan bij u op bezoek en zal u voorafgaande aan het verhoor adviseren over wat uw rechten zijn en wat u wel en niet moet/kan zeggen (consultatiebijstand). De advocaat zal u (indien gewenst) ook bijstaan tijdens het verhoor (verhoorbijstand).

De politie kan besluiten u daarna nog langer vast te houden; dat heeft in verzekering stellen. In dat geval mag de politie u voor maximaal drie dagen op het bureau houden. Op ieder gewenst moment mag de politie besluiten u weer in vrijheid te stellen, maar dat hoeft niet.

Het kan zijn dat de officier van justitie (die de baas van het strafrechtelijk onderzoek en de vervolging is) beslist dat u naar de rechter-commissaris moet. Dat kan ofwel zijn, omdat is besloten uw inverzekeringstelling te verlengen voor nog eens drie dagen, ofwel omdat de officier u voorgeleid wil hebben bij de rechter-commissaris. Uiteraard zal een van onze advocaten u bijstaan tijdens deze momenten. De advocaat krijgt dan een kopie van het dossier en kan dat met u bespreken.

Als u naar de rechter-commissaris wordt gebracht, omdat uw inverzekeringstelling is verlengd, dan zal er (helaas) een zeer beperkte toets plaats vinden bij die rechter. In dat geval wordt enkel en alleen bekeken of de inverzekeringstelling rechtmatig is (geweest) en of het in het belang van het onderzoek is dat u langer vast blijft zitten. In de overgrote meerderheid van de gevallen heeft de rechter maar zeer weinig speelruimte om u in vrijheid te stellen, omdat de rechter maar marginaal mag toetsen.

Dat ligt anders bij een voorgeleiding; in dat geval heeft de rechter veel meer mogelijkheden om u in vrijheid te stellen en daarom is het belangrijk dat u van goede rechtsbijstand wordt voorzien. De rechter toetst in dat geval of er nog wel voldoende verdenking is om u langer vast te houden (lees: of er voldoende ernstige bezwaren zijn, artikel 67 Sv) en of er wel voldoende argumenten zijn om u langer vast te houden (lees: de gronden van voorlopige hechtenis, artikel 67a Sv). Zelfs als de rechter vindt dat er juridisch voldoende redenen zijn om u langer vast te houden, dan is het mogelijk dat u toch in vrijheid uw strafzaak mag afwachten.

De rechter kan namelijk beslissen u te schorsen uit de voorlopige hechtenis. Bij die beslissing spelen uw persoonlijke omstandigheden een erg belangrijke rol. U kunt bijvoorbeeld geschorst worden vanwege uw werk, belangrijke (medische) verplichtingen of familieaangelegenheden, of omdat de Reclassering met u aan de slag wilt.

In elk van deze situaties is het belangrijk dat u van kundige juridische bijstand wordt voorzien en uiteraard helpen onze advocaten u hier graag bij. U kunt ons bereiken op onze mobiele telefoonnummer 06 524 275 08 of op 070 221 05 14 en via e-mail op info@vieradvocaten.nl.

Pro deo

VIER advocaten verleent ook juridische bijstand in strafzaken op basis van een subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand, ook wel pro deo of toevoeging genoemd. Uiteraard leggen wij u graag uit wat precies de voorwaarden zijn om hiervoor in aanmerking te komen.
U kunt dit ook zelf bekijken op rechtsbijstand.

Zaken die VIER Advocaten behandelen:

Bij VIER advocaten kunt u terecht voor allerlei soorten strafbare feiten, zoals:
– (Zware) mishandeling
– Diefstal, inclusief inbraak en straatroof;
– Bedreiging
– Drugs
– Wapens
– Fraude
– Zeden
– Moord/doodslag

Indien u een zaak heeft, neem contact met ons op via telefoonnummer: 070 221 0514

Jean-François is al jarenlang werkzaam als advocaat, heeft een internationale achtergrond en is meertalig. Hij is sociaal bewogen en heeft zich toegelegd op meerdere rechtsgebieden waardoor hij in staat is cliënten bij te staan in meervoudige juridische problematiek.

Jean-François Grégoire

Huurrecht, strafrecht en algemeen civiel recht

Klaas is afgestudeerd in het strafrecht, maar is net zo goed thuis in het verbintenissenrecht en huurrecht. Hij is snel, direct en eerlijk en gebruikt zijn creativiteit, in combinatie met zijn overtuigingskracht en vasthoudendheid om het beste resultaat te behalen.

Klaas Renssen

Huurrecht, jeugdrecht, strafrecht en algemeen civiel recht

Peter brengt verfrissing binnen de advocatuur door zijn informele stijl, zowel naar zijn cliënten als naar de rechterlijke macht. Door zijn sociale houding is hij betrokken bij zijn klant, wat bijdraagt aan de laagdrempeligheid in het contact. Hij heeft kennis van zaken, is doortastend, resultaatgericht en integer.

Peter Spaargaren

Strafrecht en jeugdstrafrecht

Fleur is afgestudeerd in de richtingen strafrecht en jeugdrecht en zij heeft tijdens haar studie verschillende stages gelopen bij advocatenkantoren, waaronder bij VIER advocaten. Die stage beviel erg goed, waardoor zij nu met veel enthousiasme zelf werkzaam is als betrokken advocaat bij ons kantoor. Fleur is werkzaam in de familie-, jeugd- en strafrechtpraktijk.

Fleur Meershoek

Familierecht, strafrecht en jeugdrecht

Geselecteerde referenties

Hieronder een selectie van referenties van onze klanten. Voor meer informatie en referenties kunt u contact opnemen.

Mien Vitamien
Mien Vitamien
2022-04-07
Bijgestaan door dhr. Grégoire. Absoluut tevreden over zijn expertise en professionaliteit. Na een lekkage hebben we te maken gehad met een wooncorporatie die niet mee wilde werken en niks wilde vergoeden. Uiteindelijk na een lange strijd alles vergoed gekregen en huurcompensatie via de huurcommissie geregeld. Heb je problemen met je wooncorporatie? Zoek dan niet verder!
Maarten Fonville
Maarten Fonville
2022-03-30
Prima geholpen
Klaidas Krasauskas
Klaidas Krasauskas
2022-03-09
Incredibly helpful and easy to talk to lawyers. Mr. Gregoire was a huge help in getting our deposit back from our evil landlord! Thank you.
Ben
Ben
2022-02-22
alles word tot in de puntjes geregeld ben meerdere malen Door klaas geholpen en alles met succes afgerond professioneel en duidelijk en gewoon kennis van zaken Dik Tevreden
Ravenheer
Ravenheer
2022-01-25
Mr Gregoire heeft mij bijgestaan toen ik 8 maanden huurachterstand had, en hij heeft de zaak nog gewonnen ook. Samen met Umit Arslan is Meneer Gregoire één van de beste advocaten ooit in Nederland.
enzmyr editen
enzmyr editen
2021-01-29
Het een goed gesprek en eerlijk ok
Vier Advocaten

Vertel ons jouw verhaal. Wij kunnen je helpen.

Vanzelfsprekend behandelen we alle aan ons verstrekte gegevens en informatie strikt vertrouwelijk. Bellen kan ook op 070 221 0514.

VIER ADVOCATEN

Advocaten familierecht, strafrecht en huurrecht

Koninginnegracht 53
2514 AE Den Haag

Route