U bent hier 9 Rechtsgebieden 9 Huurrecht 9 Bodemprocedure over gebreken en huurvermindering

Uw partner in huurrecht

Juridische hulp van gespecialiseerde huurrechtadvocaten. Uw belang en uw resultaat staat centraal.

Bel vandaag 070 221 0514 voor deskundig advies in uw zaak.

SPECIALIST IN HUURRECHT NODIG?

U bent aan het juiste adres. Wij helpen u op weg met advies op maat.

Overleg over een huurzaak? Bel vandaag nog met 070 221 0514

Bodemprocedure over gebreken en huurvermindering (eventueel schadevergoeding)

In een bodemprocedure bij de kantonrechter of het gerechtshof over gebreken zal vaak centraal staan dat de huurder bepaalde gebreken heeft gemeld en dat die huurder van mening is dat de verhuurder die gebreken onvoldoende (snel) heeft hersteld.

In dergelijke gevallen kan niet alleen worden geëist dat de verhuurder over gaat tot het herstellen van gebreken, maar ook kan compensatie worden geëist. Dat kan gaan om een evenredige huurprijsvermindering, dus een huurprijsvermindering die in verhouding staat met (de ernstig van) het gebrek en de duur daarvan.

In de praktijk wordt vaak aansluiting gezocht bij het Gebrekenboek van de Huurcommissie. Dit Gebrekenboek bevat een indexering van veelvoorkomende gebreken, waaraan een ‘standaard’-korting is gekoppeld. Die huurkortingen variëren van 60% tot 80% korting op de maandelijks te betalen huurprijs. Helaas leert de ervaring dat rechters minder snel overgaan tot het geven van dergelijke substantiële huurverminderingen; in de rechtspraak is een huurvermindering van 25% al vrij fors.

Het is voor een huurder daarom verstandig om goed na te gaan of het mogelijk is het geschil voor te leggen aan de Huurcommissie. Dat kan als sprake is van sociale huur, of als de huurder en verhuurder afspreken dat de Huurcommissie een bevoegde instantie is om over het geschil te beslissen.

Naast huurvermindering is het ook mogelijk om schadevergoeding te eisen. Een dergelijke schadevergoeding wordt niet snel toegekend, omdat de hiervoor geldende wettelijke criteria vrij strikt zijn. Toch kan het de moeite waard zijn om advies te vragen aan VIER Advocaten over het vorderen van zo’n schadevergoeding, zodat u in ieder geval wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.

ONTMOET ONZE SPECIALISTEN IN VERBORGEN GEBREKEN

Jean-François is al jarenlang werkzaam als advocaat, heeft een internationale achtergrond en is meertalig. Hij is sociaal bewogen en heeft zich toegelegd op meerdere rechtsgebieden waardoor hij in staat is cliënten bij te staan in meervoudige juridische problematiek.

Jean-François Grégoire

Klaas is afgestudeerd in het strafrecht, maar is net zo goed thuis in het verbintenissenrecht en huurrecht. Hij is snel, direct en eerlijk en gebruikt zijn creativiteit, in combinatie met zijn overtuigingskracht en vasthoudendheid om het beste resultaat te behalen.

Klaas Renssen

Geselecteerde referenties

Hieronder een selectie van referenties van onze klanten. Voor meer informatie en referenties kunt u contact opnemen.

Mien Vitamien
Mien Vitamien
2022-04-07
Bijgestaan door dhr. Grégoire. Absoluut tevreden over zijn expertise en professionaliteit. Na een lekkage hebben we te maken gehad met een wooncorporatie die niet mee wilde werken en niks wilde vergoeden. Uiteindelijk na een lange strijd alles vergoed gekregen en huurcompensatie via de huurcommissie geregeld. Heb je problemen met je wooncorporatie? Zoek dan niet verder!
Maarten Fonville
Maarten Fonville
2022-03-30
Prima geholpen
Klaidas Krasauskas
Klaidas Krasauskas
2022-03-09
Incredibly helpful and easy to talk to lawyers. Mr. Gregoire was a huge help in getting our deposit back from our evil landlord! Thank you.
Ben
Ben
2022-02-22
alles word tot in de puntjes geregeld ben meerdere malen Door klaas geholpen en alles met succes afgerond professioneel en duidelijk en gewoon kennis van zaken Dik Tevreden
Ravenheer
Ravenheer
2022-01-25
Mr Gregoire heeft mij bijgestaan toen ik 8 maanden huurachterstand had, en hij heeft de zaak nog gewonnen ook. Samen met Umit Arslan is Meneer Gregoire één van de beste advocaten ooit in Nederland.
enzmyr editen
enzmyr editen
2021-01-29
Het een goed gesprek en eerlijk ok
Vier Advocaten

Vertel ons jouw verhaal. Wij kunnen je helpen.

Vanzelfsprekend behandelen we alle aan ons verstrekte gegevens en informatie strikt vertrouwelijk. Bellen kan ook op 070 221 0514.

VIER ADVOCATEN

Advocaten familierecht, strafrecht en huurrecht

Koninginnegracht 53
2514 AE Den Haag

Route