U bent hier 9 Toestemming vakantie met kinderen

Toestemming nodig om op vakantie te gaan met uw kinderen?

U wil graag op vakantie met uw kinderen, maar uw ex-partner weigert toestemming te geven. Wij kunnen u helpen met vervangende toestemming van de rechter.

Bel met onze advocaten op 070 221 0514 voor persoonlijk en deskundig advies.

WEIGERT UW EX-PARTNER TOESTEMMING TE GEVEN VOOR UW VAKANTIE MET UW KINDEREN?

U bent aan het juiste adres. Wij helpen u op weg met advies op maat.

Overleg over uw situatie? Bel vandaag nog met 070 221 0514

VERVANGENDE TOESTEMMING VOOR VAKANTIE MET UW KINDEREN NA ECHTSCHEIDING

U bent gescheiden en u wilt graag met de kinderen op vakantie, maar uw ex-partner is het er niet mee eens, wat nu? Bel ons! Onze advocaten kunnen via een verzoek aan de rechter u helpen om alsnog te mogen vertrekken.

Toestemming ex-partner nodig

Als u gescheiden bent en u samen het gezamenlijk gezag heeft, heeft u toestemming van uw ex-partner nodig om bijvoorbeeld met de kinderen naar het buitenland te reizen. Uw ex-partner kan hiervoor het formulier “Toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland” invullen en ondertekenen. Dit formulier is te vinden op de website van de Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland). Hiermee kunt u te allen tijde aantonen dat u toestemming heeft om met de kinderen te reizen. Maar wat als uw ex-partner geen toestemming geeft?

Uw ex-partner geeft geen toestemming

Een veelgehoorde reactie is; “dan ga ik toch!”. Dit is echter zeer onverstandig. Zo kunnen er praktische problemen ontstaan bij de grenscontroles waardoor u en de kinderen op het laatste moment toch niet van de welverdiende vakantie kunnen genieten. Maar – belangrijker nog – daarnaast maakt u zich in dat geval schuldig aan een strafbaar feit, namelijk onttrekking aan het ouderlijk gezag (kinderontvoering), met alle gevolgen van dien.

Vervangende toestemming van de rechter

Er is gelukkig ook een andere oplossing. Onze advocaten kunnen voor u vervangende toestemming aan de rechtbank vragen om met de kinderen op vakantie te gaan. De toestemming van de rechter vervangt de toestemming van uw ex-partner zodat u zonder problemen naar het buitenland kunt afreizen.

Zo’n procedure wordt in principe binnen enkele weken door de rechter behandeld zodat u snel zekerheid heeft of u met de kinderen op vakantie kan. Aangezien het kort voor de vakantieperiodes vaak wel erg druk is met de behandeling van dit soort procedures bij de rechtbank, is het verstandig zo’n verzoek ruim van tevoren bij de rechtbank te laten indienen. Neem daarom op tijd contact met een advocaat op om deze procedure te starten.

De rechtbank zal een afweging maken op basis van de omstandigheden van het geval. Het uitgangspunt is dat een vakantie in het belang van het kind is. Om die reden zal de toestemming dan ook vaak gegeven worden. Dit is echt niet altijd het geval. Hierbij spelen een aantal factoren een rol, zoals of het land van bestemming veilig is, of er een risico is dat u niet terug zult keren met de kinderen en of de vakantie ervoor zorgt dat de band tussen de kinderen en de andere ouder worden geschaad (bijvoorbeeld omdat er enige tijd helemaal geen contact zal zijn, ook niet telefonisch). Als van dergelijke uitzonderingen sprake is zal de rechtbank het verzoek afwijzen. In de andere gevallen zal het verzoek worden toegewezen en kunt u alsnog met de kinderen genieten van uw vakantie.

Ervaart u problemen bij de toestemming voor een vakantie?  Neem contact met ons op via telefoonnummer: 070 221 0514

Fleur is afgestudeerd in de richtingen strafrecht en jeugdrecht en zij heeft tijdens haar studie verschillende stages gelopen bij advocatenkantoren, waaronder bij VIER advocaten. Die stage beviel erg goed, waardoor zij nu met veel enthousiasme zelf werkzaam is als betrokken advocaat bij ons kantoor. Fleur is werkzaam in de familie-, jeugd- en strafrechtpraktijk.

Fleur Meershoek

Advocaat familierecht

Joëlle is afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht in de richting strafrecht en heeft tijdens haar studie stage gelopen bij VIER advocaten. Joëlle is voornamelijk werkzaam in het strafrecht, maar heeft daarnaast ook ervaring opgedaan binnen het familierecht.

Joëlle Wittens

Advocaat familierecht

Geselecteerde referenties

Hieronder een selectie van referenties van onze klanten. Voor meer informatie en referenties kunt u contact opnemen.

Mien Vitamien
Mien Vitamien
2022-04-07
Bijgestaan door dhr. Grégoire. Absoluut tevreden over zijn expertise en professionaliteit. Na een lekkage hebben we te maken gehad met een wooncorporatie die niet mee wilde werken en niks wilde vergoeden. Uiteindelijk na een lange strijd alles vergoed gekregen en huurcompensatie via de huurcommissie geregeld. Heb je problemen met je wooncorporatie? Zoek dan niet verder!
Maarten Fonville
Maarten Fonville
2022-03-30
Prima geholpen
Klaidas Krasauskas
Klaidas Krasauskas
2022-03-09
Incredibly helpful and easy to talk to lawyers. Mr. Gregoire was a huge help in getting our deposit back from our evil landlord! Thank you.
Ben
Ben
2022-02-22
alles word tot in de puntjes geregeld ben meerdere malen Door klaas geholpen en alles met succes afgerond professioneel en duidelijk en gewoon kennis van zaken Dik Tevreden
Ravenheer
Ravenheer
2022-01-25
Mr Gregoire heeft mij bijgestaan toen ik 8 maanden huurachterstand had, en hij heeft de zaak nog gewonnen ook. Samen met Umit Arslan is Meneer Gregoire één van de beste advocaten ooit in Nederland.
enzmyr editen
enzmyr editen
2021-01-29
Het een goed gesprek en eerlijk ok
Vier Advocaten

Vertel ons jouw verhaal. Wij kunnen je helpen.

Vanzelfsprekend behandelen we alle aan ons verstrekte gegevens en informatie strikt vertrouwelijk. Bellen kan ook op 070 221 0514.

VIER ADVOCATEN

Advocaten familierecht, strafrecht en huurrecht

Koninginnegracht 53
2514 AE Den Haag

Route