Toestemming voor vakantie met kinderen

Mijn ex geeft geen toestemming voor de vakantie

Als u samen met uw ex partner het gezag over de kinderen heeft, heeft u zijn of haar toestemming nodig om met de kinderen voor een vakantie naar het buitenland te reizen. Maar wat als uw ex-partner hier geen toestemming geeft?

Dan mag u niet met de kinderen naar het buitenland vertrekken. Doet u dit toch, dan loopt u veel risico’s. Zo kunt u bij de grenscontrole alsnog worden tegengehouden en gaat de vakantie op het laatste moment niet door. Uw ex-partner kan ook aangifte doen van onttrekking aan het ouderlijk gezag. Hierdoor kunnen er allerlei instanties (ongewild) bij uw gezin betrokken raken.

Kan uw ex-partner dan zomaar uw vakantie tegenhouden? Nee, dat gelukkig niet. Helaas gebeurt het steeds vaker dat er geen toestemming wordt gegeven voor de vakantie, omdat de ouders in een zogenoemde vechtscheiding verwikkeld zijn. De kinderen worden hier uiteindelijk de dupe van en dat is natuurlijk niet de bedoeling.  

Een vakantie is namelijk belangrijk voor u en uw kind(eren). Onze familierechtadvocaten kunnen voor u vervangende toestemming aan de rechtbank vragen om zonder toestemming van uw ex-partner alsnog met de kinderen op vakantie te kunnen zonder risico’s. Zulke procedures worden in de regel binnen enkele weken behandeld en eventueel kunnen onze familierechtadvocaten hiervoor een spoedprocedure (een kort geding) starten die, als het nodig is, binnen een paar dagen op zitting behandeld wordt.  Zo kunt u met een gerust hart alsnog de grens over met uw kinderen en genieten van een welverdiende vakantie.

Geeft uw ex partner geen toestemming om met de kinderen op vakantie te gaan? Neem contact op met onze specialisten.